۲۱ روش برای تمرین سکون در ذهن، روح و بدن (بخش اول)
سکون
5/5

۲۱ روش برای تمرین سکون در ذهن، روح و بدن (بخش اول)

این دنیا، گیج­‌کننده است. فناوری تنها باعث برانگیخته شدن این احساس می‌­شود که چقدر سریع حرکت می‌­کنیم، چقدر دستاورد داریم، اهمیتی ندارد چون هرگز کافی نیست. برای مبارزه با آن، رایان هالیدی به رواقیون باستان روی آورد. در این کتاب اخیر او، سکون کلید است. او تحلیل می‌­کند که چگونه سکون –بدنی، روحی و ذهنی- می‌­تواند ما را از هرج­‌ومرج نجات بدهد.

سکون چیست؟ هنر یافتن آرامش درونی است.

هالیدی نوشت، «اگر فردی بتواند آرامش را درون خودش گسترش بدهد – اگر آنها می‌­توانستند به [بی‌تفاوتی] دست یابند، همان­‌طور که رواقیون آن را نامیدند- آن وقت اگر تمام دنیا در حال جنگ باشند، هنوز هم می‌­توانند خوب فکر کنند، خوب کار کنند و خوب باشند».

بسیار زیبا و دشوار به‌­نظر می‌­رسد چون هست. هالیدی کسی نیست که ماست ­مالی کند. اما مانند تمام  راه‌های عالی برای تغییر زندگی ما، آسان بودن بخشی از دستورالعمل نیست. با تمرین، صبر و فداکاری می‌توانید از مزایای آن بهره‌­مند شوید.

 

در اینجا ۲۱ راه برای تمرین سکون در ذهن، روح و بدن وجود دارد. که در سه مقاله جداگانه به این موارد می‌پردازیم:

سکون ذهن

سکون، در فضای میان گوش‌­های شما شروع می‌­شود. اگر نتوانیم آن­قدری که لازم است افکارمان را خاموش کنیم تا به موضوعاتی بزرگ‌تر و عمیق‌­تر از سیل افکار روزانه فکر کنیم، هرگز به آن نوع سکونی که هالیدی در مورد آن نوشت دست پیدا نمی‌­کنیم. در اینجا، هالیدی هفت روش برای یافتن سکون ذهنی ارائه می‌­دهد.

 

۱- به‌­طور کامل در لحظه حال حضور داشته باشید

بسیاری از افکار روزانه ما صرف آن چیزی که بود و آن چیزی که پیش خواهد آمد می‌­شود. ما در مورد مکالمه ­ای که قبلا داشته‌­ایم فکر می‌­کنیم، یا برای چگونه رسیدگی کردن به کار یا مشکلی در آینده فکر می‌کنیم. هر روز زمانی را صرف فکر کردن تنها به لحظه حال کنید، همین الان. هیچ چیز دیگری اهمیت ندارد.

 

 ۲- ذهن­تان را از پیش­‌فرض‌­ها خالی کنید.

در نظر گرفتن موقعیت­‌های گذشته و به ­کار بردن دانش آن تجارب برای آینده، نوعی غریزه بقاء در انسان­‌هاست. می­‌خواهیم طرز اتفاق افتادن مسائل را پیش­‌بینی کنیم. البته سمت بد ماجرا این است که اگر دائما سعی کنیم پیش‌­بینی کنیم که در آینده چه خواهد شد، نمی‌­توانیم لحظه حال را همان‌­طور که هست بپذیریم.

 

 ۳- زمان بگذارید.

سکون، چیزی نیست که در چالشی سی روزه یاد بگیرید. به تمرین، صبر و تکرار نیاز دارد. اگر بعد از چند روز اول دچار کشمکش شدید، با خودتان همدردی کنید. تغییر واقعی و پایدار، زمان‌­بر است.

 

 ۴- در سکوت بنشینید و فکر کنید.

این موضوع به ­ویژه در زمان تغییری بزرگ یا استرس اهمیت دارد. دارید به تغییر شغل فکر می‌­کنید؟ زمان بگذارید –هر چقدر که می‌­توانید- و افکارتان را از تمام زوایا تحلیل کنید. این تغییر چه احساسی در شما به­ وجود می­‌آورد؟ کدام نتایج احتمالی شما را می‌­ترساند؟ کدام­یک شما را هیجان‌زده می‌­کند؟


اگر با خواندن این مقاله تصمیم گرفتید که مراقبه کنید، دوره رایگان ۲۱ روزه مراقبه ضمیر ناخودآگاه را پیشنهاد می‌دهیم.

ضمیر ناخودآگاه


 

۵- از حواس­‌پرتی‌­ها دور شوید.

سکون، روی کاناپه با وجود فیلم‌ها و سریال‌ها در پس‌­زمینه نمی‌­تواند اتفاق بیافتد. حداقل نه در ابتدا. سکون یک حالت وجودی درونی است، اما ساخت عضله­‌ای که به شما اجازه سکون از درون در زمان وجود حواس پرتی‌های بیرونی می‌­دهد، زمان‌­بر است.

 

۶- نصیحت را با توصیه‌­های اعتقادی خود بسنجید.

بیاید به مثال شغلی برگردیم. شما احتمالا با افراد هم­سن­تان، خانواده و دوستان معتمد خود تماس می‌­گیرید تا به شما برای تصمیم‌­گیری کمک کنند. هرچند نیت خوب آن‌ها احتمالا متناقض است، و چشم‌انداز فردی را ارائه می‌­دهد که تجربه زندگی‌­اش کاملا با شما متفاوت است. به بینش خود اعتماد کنید. به ذهن­تان فرصت بدهید تا عمیقا تصمیم را تحلیل کند.

 

۷- بدون از کار افتادن، تعمق کنید.

یک کلام برای احتیاط کسانی که بیش­‌ازحد فکر می‌­کنند: تفکر و تحلیل متفکرانه را با عمل اشتباه نگیرید. تصمیم باید گرفته شود، حتی عدم تصمیم ­گیری خود نوعی تصمیم است. اگر احساس می­‌کنید دارید خود را از کار می‌­اندازید، یک تاریخ انقضا برای خودتان تعیین کنید.

لینک مقاله

مراقبه پیشنهادی
مراقبه
از خودآگاهی تا خدا آگاهی
۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان
مراقبه پیشنهادی

۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان

مقالات مرتبط

2 دیدگاه برای “۲۱ روش برای تمرین سکون در ذهن، روح و بدن (بخش اول)

  1. رعنا معین فر گفته:

    باخالی کردن ذهن از عوامل مزاحم ،تمرکز بر لحظه حال و درک حضور با تمرین و ممارست و طولانی نگه داشتن این حالت می توانیم به شهود برسیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد